You are here

Hotel Beli Bor i Omorika

Tel: 
031-593-520
Brendovi: 

HOTELSKO - TURISTIČKO PREDUZEĆE
HOTELI TARA


Hotel OMORIKA sa depandansom JAVOR i hotel BELI BOR na Tari posluju u okviru Vojne ustanove Tara, osnovane 7. jula 1977. godine. U okviru Vojne ustanove Tara od 2010. godine posluje i hotel BREZA u Vrnjačkoj Banji.
Hoteli OMORIKA i BELI BOR nalaze se na Kaluđerskim barama, najlepšem delu planine Tare na nadmorskoj visini od 1060 metara.
Razvoj turizma na Tari počeo je još pre Drugog svetskog rata, na Kaluđerskim barama, gde je manastir Rača podigao prvi planinarski dom sa 60 ležaja. Centralni higijenski zavod iz Beograda 1935. godine gradi klimatsko zdravstveno oporavilište za decu sa 16 višekrevetnih soba. Ovi objekti su porušeni tokom rata.
U posleratnom periodu prvi je podignut hotel Tara sa 130 ležaja, kraj puta Mitrovac – Kaluđerske Bare, a zatim motel Jeremičak, koji je sada u sastavu VU Tara. Nedavno je obnovljen, sada je u njemu restoran u nacionalnom stilu i bašta.
U depandansu Javor, kapaciteta 50 ležaja, je nacionalni restoran sa bogatom trpezom i muzikom uživo u večernjim časovima.
Nedavno je renoviran i nacionalni restoran Radmilovac, koji pruža jedinstven izbor nacionalnih jela u prijatnom enterijeru i leti u još prijatnijem hladu borova koji ga okružuju.