You are here

R.B. GLOBAL

Mesto: 
Brendovi: 

PROIZVODNJA RAKIJE OD ŠLJIVA STARA SOKOLOVA I PELINKOVAC ZLATIBORSKI VRH


Poreklo

Stara Sokolova nastala je na viševekovnoj tradiciji porodice Bogdanović iz sela Kostojevići kod Bajine Bašte. Svoje ime je dobila po kraju iz koga potiče. Oblast Zapadne Srbije uz reku Drinu za vreme Turaka dobila je naziv Sokolska nahija po srednjovekovnom gradu Soko.


Stara Sokolova Danas

Bazirano na porodičnim tajnama destilacije i starenja rakije i u saradnji sa najuglednijim stručnjacima u ovoj oblasti Bogdanovići neguju i unapredjuju viševekovna znanja proizvodnje voćnih rakija. Treća generacija porodice Bogdanović nastavlja da razvija pića Stara Sokolova, koja su u poslednje dve decenije primila mnoga priznanja kako kod nas tako i u svetu. Kao kruna priznanja je pobeda na svestkom prvenstvu u Minesoti, SAD, 2006. godine.

Stara Sokolova se sa ponosom pije u najboljim Beogradskim i Srpskim restoranima, na porodičnim veseljima, i nosi kao poklon, i u inostranstvno. U ovom trenutnku Stara Sokolova se sa uživanjem konzumira širom sveta od Kanade i SAD-a preko zemalja zapadne Evrope i Rusije pa sve do Australije.